Вметни го видеово close
Сподели го видеово close
bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark
embed тест
Дај оценка embed

Don’t Be Afraid of the Dark (2010)

dont_be_afraid_of_the_dark_ver3_xlg
Don't Be Afraid of the Dark (2010) on IMDb

Приказна која ни порачува да не се плашиме од темнината, туку од она во неа! Don’t be afraid of the dark е уште едно солидно хорор остварување на Guillermo del Toro.

Зашто да се гледа:

  1. Добро направен филм со одлична сценографија и камера. Има многу визуелно одлични моменти.
  2. Станува збор за филм на Guillermo del Toro. Колку и да утне, не може премногу да утне.
  3. Има многу нехоливудски крај кој не беше толку очекуван.

Зашто да НЕ се гледа:

  1. Приказната е едноставна. Не со оди којзнае колку во длабочина иако имало потенцијал за тоа.
  2. Римејк е на постар ТВ филм.
  3. Работи врз приказна за tooth ferries што и не е така интересна тематика.
  4. Можеле да направат подобар кастинг. Не дека Katie Holmes и Guy Pearce  не беа добри, само не ми беа соодветни.

 

Коментирај

Мора да си логиран за да коментираш.