Вметни го видеово close
Сподели го видеово close
bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark
embed тест
Дај оценка embed
Етикети за видеово tags

Brave (2012)

brave-poster-new

Година: 2012
Оригинален наслов: Brave
Режија:
Сценарио:
IMDb oценка:
Времетраење: 93 мин.
Главни улоги: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson, See full cast & crew
Оценка: 7

Brave – Приказна за храбрата Мерида. Уште еден солиден филм од Pixar кој иако не е во врвот на нивниот репертоар не може да добие некои особено големи замерки.

Зашто да го гледате:

  1. Затоа што сте дете.
  2. Затоа што сте љубител на анимирани филмови со прекрасни и живописни пејзажи и многу детали.
  3. Затоа што сте љубител на Pixar.
  4. Затоа што сте женско. Brave има блага феминстичка нота и не само поради тоа што зборува за родителската релација помеѓу мајка и ќерка.
  5. Затоа што ја сакате Шкотска и се во врска со неа.

Зашто да НЕ го гледате:

  1. Затоа што сте возрасен и сакате попредизвикувачки приказни.
  2. Затоа што Pixar потфрла на поле на развој на ликови и развој на самата приказна. Не дека тие елементи не се добри но едноставно се под нивото на она што сме навикнати да го гледаме од нив.
  3. Затоа што очекувате бурлеска од типод на Madagascar или Ice Age. Тука се обиделе повеќе акцент да дадат на суштината.
  4. Затоа што очекувате филм кој ќе долго ќе ви остане во сеќавањето и од кој ќе бидете воодушевени. Brave е добар но не го барајте тоа од него. Недостасува онаа магија на останатите Pixar филмови која прави да воздивнувате или да се кикотите многу откако филмот ќе заврши.

Коментирај

Мора да си логиран за да коментираш.