Вметни го видеово close
Сподели го видеово close
bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark
embed тест
Дај оценка embed

Silent House – Уште еден римејк од Холивуд

Година: 2011
Оригинален наслов: Silent House
Режија:
Сценарио:
IMDb oценка:
Времетраење: 86 мин.
Главни улоги: Elizabeth Olsen, Adam Trese, Eric Sheffer Stevens, See full cast & crew
Оценка: ??

Холивуд продолжува со трендот на немање идеи и последователно на тоа, преработување на помалку познати филмови од неанглиско говорно подрачје. Најновиот римејк што го следи тој тренд е Silent House со премиера на 9ти март.  Оригиналниот филм е уругвајска продукција со наслов La Casa Muda и е етикетиран како единствен хорор филм снимен во една единствена секвенца. Настаните во филмот се во реално време. Тој има настапено на неколку познати филмски фестивали каде критичарите главно имале пофалби за техниката на режисерот но не и за самата приказна. Токму поради тоа не очекувам и ништо посебно од Silent House бидејќи приказната секако дека ќе ја ископираат но техниката и умешноста на режисерот, малку потешко.

Коментирај

Мора да си логиран за да коментираш.