Вметни го видеово close
Сподели го видеово close
bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark
embed тест
Дај оценка embed

Final Destination 5 (2011)


Година: 2011
Оригинален наслов: Final Destination 5
Режија:
Сценарио:
IMDb oценка:
Времетраење: 92 мин.
Главни улоги: Nicholas D'Agosto, Emma Bell, Arlen Escarpeta, See full cast & crew
Оценка: 4

Во основата на приказната ниту петтиот филм во франшизата нема нешто поинакво. Разликата е само во тоа што несреќата на почетокот  е рушење на мост. Понатаму е се едното исто. Откако ќе и се провлечат низ прсти, смртта еден по еден ќе почне да си ги лови преживеаните на најчудни можни начини. На крајот се чини се ќе заврши со едноставна размена на животи и животно време. Залудно, се знае кој може да биде победникот.

Петкава изгледа добро. Можеби најдобро од сите досегашни делови. Начините на кој што умираат главните протагонисти се досетливи но на моменти и премногу невозможни, или физички или анатомски. Глума секако дека нема а кастингот секако дека е катастрофа. Во тој поглед ми се чини дека првиот дел ќе остане ненадминат. Ако во нешто е добар филмов тоа изгледа е делот на градење на тензијата пред да се случи одредена несреќа. На неколку моменти се фатив како погодувам на кој начин ќе отиде жртвата. Добро е тоа, го прави многу погоден за гледање во друштво!

 

Entertainment Weekly:In Final Destination 5, Death makes the point yet again that it will not be cheated. And happily for those of us who enjoy the FD series’ grotesquely clever premise beyond reason, unfortunate folks still refuse to pay attention, with inventively dire consequences.

 

Los Angeles Times: FD 5 did not raise even a single goose bump – which for a movie that bills itself as horror is not a good thing. The camp factor, however, is high and makes the 95 minutes pretty much fly by.

 

Rolling Stone: The cheap thrills wear off way fast, and we’re left with atrocious acting, feeble writing and clueless directing (from first-timer Steven Quale). The horror! The horror!

 

 

Еден одговор до “Final Destination 5 (2011)”

  1. Vlatko says:

    mi se dopadna samo kako pocnuva da kolabira mostot, da puka asfaltot, nacinot na koj prskaat sajlite iiiii… tolku :D

Коментирај

Мора да си логиран за да коментираш.