Вметни го видеово close
Сподели го видеово close
bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark
embed тест
Дај оценка embed

Quantum of Solace (2008)

Година: 2008
Оригинален наслов: Quantum of Solace
Режија:
Сценарио:
IMDb oценка:
Времетраење: 106 мин.
Главни улоги: Daniel Craig, Olga Kurylenko, Mathieu Amalric, See full cast & crew
Оценка: 6Quantum of Solace продолжува веднаш каде што завршува Casino Royale. За жал, продолжува само приказната но не и квалитетот на неговиот претходнит. По мое мислење Quantum of Solace е далеку послаб од својот директен претходник. Приказната е премногу едноставна за Bond филм, акцијата недоволно спектакуларна а главниот негативец е можеби најлош избор во досегашната историја од 25 филма. Ова е и најкраткиот Bond филм до сега додека Quantum of Solace пак е најдолгиот.

Завршните акциони сцени кои не се ништо друго освен серија експлозии воопшто не ми ги исполнија очекувањата

Единствени позотивни страни се Daniel Craig и Olga Kurylenko која е далеку поубава од претходната Bond девојка иако се чини помалку харизматична.

Kurylenko е бомбона!

Двата филма ги гледав едно по друго. Можеби Quantum of Solace  и не така лош но само контрастот со Casino Royale е премногу голем. Ми дојде како своевиден антиклимакс на целата приказна. За тоа потврдуваат и само две BAFTA номинации и само 4 освоени награди вкупно. Во секој случај, би размислил добро пред да го гледам и по трет пат.

Коментирај

Мора да си логиран за да коментираш.