Вметни го видеово close
Сподели го видеово close
bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark
embed тест
Дај оценка embed

Machine Gun Preacher

Режисерот Marc Forster има портфолио со кое никој не би се колебал да се пофали. На негови 41 години има филмови како Monster’s BallFinding NeverlandThe Kite Runner и уште неколку други вредни за пофалба. Се чини дека нема да има утка и со неговата најнова драма Machine Gun Preacher. Во неа главната улога ја игра Gerard Butler кој изгледа се решил да го покаже својот вистински потенцијал па почна да се појавува во посериозни филмски проекти (Coriolanus).

Приказната е за бајкерот со криминално минато Sam Childers кој се решава да си го среди животот и да почне да прави добро. Со таа цел заминува во Судан каде ќе работи како активист и ќе се стави во улогата на заштитник на илјадници деца.

Премиерата е на 18.11.2011.

Коментирај

Мора да си логиран за да коментираш.