Вметни го видеово close
Сподели го видеово close
bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark
embed тест
Дај оценка embed

Red Tails

Red Tails е филм инспириран од вистински настани во Втората светска војна. Носители на дејствието се пилотите во првиот чист афро-американски летечки одред кои освен тоа што треба да се борат против фашистичкиот непријател треба да се борат и против расната дискриминација што и те како била присутна во тој период во САД. Можеби најинтересен момент за филмов е тоа што главниот креатор на приказната е George Lucas за кој секако не треба никакви појаснувања. Режијата е на Anthony Hemingway кој иако има големо искуство на ТВ екраните пред ова нема друг долгометражен проект.

Главни улоги се Bryan Cranston, Cuba Gooding Jr. и Terrence Howard. Премиерата е закажана за 20 јануари 2012.

Коментирај

Мора да си логиран за да коментираш.