Вметни го видеово close
Сподели го видеово close
bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark
embed тест
Дај оценка embed

(500) Days of Summer (2009)


Година: 2009
Режија: Marc Webb
Сценарио: Scott Neustadter, Michael H. Weber
Главни улоги: Joseph Gordon-Levitt и Zooey Deschanel
Интересно: Во филмот намерно преовладува сината боја за да дојдат до израз очите на главната актерка.
Оценка: 10/10

Милина од (не)љубовна приказна. Раскажува за една искрена, голема и чиста љубов на која едноставно не и е судено да биде.  Days of Summer е прекрасно направен и изглумен филм кој ни носи пораки за палењето и гасењето на емотивните пламени. Ова е филм за падовите на големите љубови и неизбежните нови почетоци.

Joseph Gordon-Levitt и Zooey Deschanel се за чиста 10ка. Без маана и каква и да е грешка од нивна страна!

Tom: People don’t realize this, but loneliness is underrated.
______________

Summer: You weren’t wrong, Tom. You were just wrong about me.
______________

Tom: Either she’s an evil, emotionless, miserable human being, or… she’s a robot.
______________

Тom: You don’t want to be named as anybody’s girlfriend, and now you’re someone’s wife?
______________

Tom: Did you ever do this, you think back on all the times you’ve had with someone and you just replay it in your head over and over again and you look for those first signs of trouble?

Нема одговори до “(500) Days of Summer (2009)”

  1. [...] Ова ќе биде негов втор филм а негов дебитантски беше (500) Days of Summer кој беше едноставно прекрасен. Е сега, ќе видиме како [...]

Коментирај

Мора да си логиран за да коментираш.