Вметни го видеово close
Сподели го видеово close
bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark
embed тест
Дај оценка embed

Captain America: The First Avenger

Captain America: The First Avenger е филмот што треба да го обели образот на суперхеројскиот жанр ова лето. Отако Thor и The Green Lantern не ги задоволија критичарите многу надежи се полагаат токму на овој филм. Приказната влече корени од често користената идеа за нацистичките окултни експерименти и натприродни истражувања во втората светска војна. Нешто што доста потсетува на Hell Boy. За разлика од него, дејствието на филмов е сместено токму во периодот на Втората светска војна. Американската армија во лабараторија успева да креира суперхерој кој ќе се бори против мрачните елементи на нацистичките сили. Не дека имале и светли елементи но мислам на оние окултните. Режијата е на Joe Johnston (Jumanji) а во главните улоги се Chris EvansHugo WeavingTommy Lee Jones и Natalie Dormer. Ако треба да судам по трејлерот, не очекува одлична суперхеројска акција која искрено се надевам дека ќе имаме прилика да ја гледаме во кино.

Премиерата на Captain America: The First Avenger е на 22 јули 2011.

Нема одговори до “Captain America: The First Avenger”

Коментирај

Мора да си логиран за да коментираш.