object width=
Вметни го видеово close
Сподели го видеово close
bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark
embed тест
Дај оценка embed

The Mechanic (2011)

Година: 2011
Оригинален наслов: The Mechanic
Режија:
Сценарио:
IMDb oценка:
Времетраење: 93 мин.
Главни улоги: Jason Statham, Ben Foster, Donald Sutherland, See full cast & crew
Оценка: 4

Ако имате гледано кој било од Transporter 1-3, Crank 1-2, Revolver, 13, Death Race и The Expendables тогаш многу ви е јасно каков филм е The Mechanic! Jason Statham е профи убиец кој работи по порачка. Како цел на една таква нарачка си го убива својот најдобар пријател. Откако подоцна ќе сфати дека неговиот пријател бил местен за работи што не ги направил тргнува по нарачателите на убиството. Тој еден процент во кој се разликуваат сите погоре наведени филмови тука е замешувањето на синот пријател му. Чуствивајќи најверојатно вина, Statham ќе го земе под своја заштита и ќе го воведе во неговиот свет на платен убиец.

Глупости на квадрат. Плитка приказна, непостоечка глума, видени акциони сцени, ништо инвентивно. Згора на се расплет кој е идиотскии крајно предвидлив. Знам многу Мики Маус цртани кои имале поголема неизвесност! Не знам како на Statham не му здосадуваат овие се едни исти улоги пак и пак и пак!

Покрај него во главните улоги се јавуваат и Ben Foster и Donald Sutherland.

Ќе му дадев 6/10 за оцена но открив дека е преработка на истоимен филм од 1972 во која главна улога игра легендарниот Charles Bronson. Ова дополнителну му ја спушта вредноста на The Mechanic. Ај што се дрзнале да го преработат оној на Bronson него и ништо не направиле во процесот, дури и постерот го ископирале.

4/10

Нема одговори до “The Mechanic (2011)”

  1. [...] една од многуте слични ако не и исти улоги на Jason Statham во кои што е на мисија да ги истепа сите лоши [...]

Коментирај

Мора да си логиран за да коментираш.