Vacancy (2007)

Година: 2007
Оригинален наслов: Vacancy
Режија:
Сценарио:
IMDb oценка:
Времетраење: 85 мин.
Главни улоги: Kate Beckinsale, Luke Wilson, Frank Whaley, See full cast & crew
Оценка: 7

Со исклучок на Psycho (1960) кој го немам гледано, ова е можеби најдобриот филм во slasher movie класата. Во Vacancy има баш се што беше испуштено во Friday 13th, I know what you did last summer, Valentine, Scream и многу други! За разлика од нив тука Beckinsale, Wilson и Whaley (психо мастермајндот) глумат одлично па дури и предобро за ваков тип на филм! Ликовите се доста промислени и не прават класични глупи потези што расипуваат расположение :) Осебно ми се допадна што целиот филм е како една куса вињета, еден времеснки исечок од животите на главните актери поврзани со мотелот. Нема објаснувања што, кој, зашто како, што било пред тоа….. апсолутно и нема потреба! Филмот се фокусира едноставно на настаните од таа ноќ и толку. Одличен трилер!!

Коментирај

Мора да си логиран за да коментираш.