The Number 23


Година: 2007
Оригинален наслов: The Number 23
Режија:
Сценарио:
IMDb oценка:
Времетраење: 98 мин.
Главни улоги: Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman, See full cast & crew
Оценка: 6

Почна лошо. Ми се чинеше дека целиот заплет е прмногу избрзан, збутан и некако силуван. Како да немаше слободен тек на нештата него таму кај што идат да се туркани со сила. Наликуваше на моменти на типичен hard-boiled крими роман потоа на епизоди од Sin City само со многу повеќе боја во нив! Падот во параноја на главниот лик верувам дека можеше да се прикаже на многу подобар начин. Вака како на гледачот да му се оставаше да свати дека тој полудува а не и да го почуствува тоа. Кога мислев дека веќе треба да заврши видов дека изминале само 50 минути!

But then came the mother of all twists! :) Како до тој момент да сакаше филмон да ме опушти и разочара за да после грубо ме тресне од ѕид……добро, не толку грубо! Сепак, после првите 50 минути филмот е сосема солиден, многу покохерентен и насочен. И Carrey e сосема солиден, само стврано неможев да се решам каде беше подобар, тука или во Ace Ventura – Pet Detective! Расплетот беше прилично непредвидлив што и е фина промена за филмовиве од последно време!

За крај можам само да кажам дека вреди да се погледне поради сосема несекојдневната приказна, добрите flash-backs, the suicidal blond и морничавите испишани ѕидови. Сепак, останува чуството дека една ваква добра приказна можела да се претстави на неспоредливо подобар начин од овој!

Favorite quote: “There’s no such thing as destiny. There are only different choices. “

Коментирај

Мора да си логиран за да коментираш.